Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

Escapada a la Garrotxa (Dia 2: Terra de volcans)

Bon dia.

Les guineuetes ens desperten aviat, com sempre. Mentres preparem l’esmorzar, amb l’olor de café de tota la vida, sentim com van arribant vehicles i més vehicles. En una hora, aproximadament, l’aparcament del volcà de Santa Margarida s’ha omplert. Des de la finestra del menjador veiem com passa la gent preparada per caminar, previ pagament dels 4 € per estacionar el turisme.

Vistes des del menjador
Vistes des del menjador

Des d’aquest aparcament (o des del de la fageda) s’inicia l’itinerari número 1 del Parc Natural de la Garrotxa, una volta circular d’uns 13 quilòmetres. Nosaltres, avui, farem part d’aquest itinerari (algun dia tornarem per fer-lo tot sencer).

Just darrere de l’aparcament s’inicia el camí i en 20 metres trobem un punt de cobertura de mòbil. Trenquem cap a la dreta i enfilem camí amunt. És una pujada constant sense cap dificultat, inclós és apta per cotxets (tot i que no ho recomanem, millor portar l’infant en una motxilla).

Camí al volcà de Santa Margarida
Camí al volcà de Santa Margarida

Després d’uns 1300 metres de pujada ens trobem, JA, al perímetre del volcà de Santa Margarida; les vistes a l’interior son espectaculars.

Ara toca baixar a l’interior per unes escales durant uns 400 metres.

És increïble que hi hagi una ermita al mig d’un volcà; si, si, inactiu, però fa uns pocs milers d’anys estava ben actiu! Impresiona l’ermita al mig, i tot el prat que l’envolta; a més a més, els colors de la tardor encara ho fan més màgic.

Per marxar, enlloc de pujar les escales, caminarem tot el perímetre del volcà (2 quilòmetres) i desfarem el camí.

En total han sortit uns 5 quilòmetres sense cap dificultat i hem estat menys de 2 hores amb tota la calma del món.

Un cop a l’autocaravana preparem el dinar, dinem, juguem i consultem el temps; marca pluja en un parell d’hores, així que sense paír tornem a carregar-nos les motxilles i a caminar!

Aquesta vegada caminem cap a la carretera, la creuem i iniciem la ruta cap al Croscat i les seves grederes. És una passejada fàcil de menys d’una hora.

La ruta cap aquest volcà et porta primer al centre d’Informació de Can Passavent on hi ha una exposició permanent del volcà i la seva zona. Continuem i arribem a les grederes que és l’antiga zona d’extraccions mineres on hi ha un tall vertical del volcà i que permet veure la seva estructura interna.

L’impacte produït per les extraccions mineres va provocar mobilitzacions socials (1975) i la posterior protecció de la zona volcànica (1982).

Un cop vist, fem la volta a les grederes parem al mirador i retornem per on hem vingut. Ja comencen a caure quatre gotes i anem a refugiar-nos a l’autocaravana.

Aquesta petita incursió al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, ens ha encantat i repetirem segur! Hem de descobrir tots els seus racons!

Ara necessitem trobar una àrea per buidar aigües i omplir… la més propera? a Besalú! Ens quedem a dormir aquí.

Bona nit.

Publicado por Les guineus Rodamons

Som una família de 4, una parella amb dos petits, una de 4 anys i un d'once mesos. Vivim en un poble lleidatà on als seus habitans se’ls coneix pel sobrenom de “guineus”, d’aquí ve el nom del blog, ja que encara que els adults no som nascuts al poble ens sentim “com a casa”. Ens agrada molt conèixer llocs nous i a la seva gent. Creiem que viatjar en autocaravana amb nens petits té moltes avantatges, i així ho reflectirem aquí. Els nostres viatges son al ritme dels petits, ja que un nen cansat no disfruta, i si ell no disfruta tu tampoc; per tant, preferim veure poques coses, però en profunditat. El gran de la família no pot viure sense sortir a pedalar; en aquest blog també hi haurà entrades especials per ciclistes.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: